Altea

Altea

Te doen - Algemeen

Altea is gelegen aan de Costa Blanca en een uurtje rijden van de luchthaven van Alicante en een uur en half van de luchthaven van Valencia verwijderd.

Altea is het meest artistieke dorpje van de Costa Blanca.

Kunstenaars in Altea zijn hier hoog in het vaandel en enorm begeert.

In Altea vindt je nauwe, witte straatjes en de kroon op het dorp is de kerk, waarvan het dak betegelt is met blauwe Valenciaanse Keramiek. De “Nuestro Señora del Consuelo” behoort tot het Cultureel erfgoed van Spanje met de Toren van Galera. Het is een hele klim om via de smalle straatjes op het plein voor de kerk te komen. Het plein ligt namelijk 60 meter boven de zeespiegel.

Het belangrijkste strand in Altea is de “Cap Blanch” dat al begint in Albir. Altea heeft alleen kiezelstanden, de dichtstbijzijnde zandstranden zijn in Calpe wat ongeveer 15 km verderop is.

Altea stopt aan een gigantische rotspartij van Mascarat waar een mooie jachthaven is genaamd Campomanes. Ook heeft Altea een andere haven, maar deze is enkel toegangkelijk voor leden van de Nautica.

Altea biedt ook een prachtig hinterland Altea La Vella genaamd en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Er wordt nogal gefeest in Altea. De Heiligen zijn niet onbelangrijk en ze houden nog steeds van hun traditie. De Moros y Cristianos, de patroonheilige Virgin del Carmen en in augustus mag u het spectaculaire vuurwerk niet missen op het strand van La Olla (playa de la Olla). Hier worden kosten noch moeite gespaard.

Villa Blanca

Villa Blanca

Altea

8 – 4 – 4 – no – yes

EEN HOGE KLASSE VILLA MET EEN ADEMBENEMEND UITZICHT ONDER DE SPAANSE ZON

Deze stijlvolle villa is uitgerust met alles wat je nodig hebt voor een welverdiende vakantie in luxe. Een hoge klasse villa met een adembenemend uitzicht onder de Spaanse zon.
class=”read-more white-space-pre-line”>

Villa Blanca is een grote luxe villa voor 8 personen gelegen op één van de mooiste plekken van Altea, GaleraMeer Info